Tjenester innen varmepumper, eiendomsdrift og maskinutleie

Levering i hele Norge

Levering i hele Norge

Kontakt oss

Din leverandør av

Takvask

Kontakt oss om du har spørsmål eller vil bestille gratis befaring for ditt tak.

Takvask

Takvask: En guide til et rent og pent tak

Et tak er en av de viktigste delene av et hus, og det er derfor viktig å ta godt vare på det. Regelmessig takvask er en viktig del av vedlikeholdet, og kan bidra til å forlenge levetiden til taket ditt, forhindre lekkasjer og forbedre utseendet på huset ditt.

Takvask utvendig: Fjerne mose, alger og annen skitt

Utvendig takvask er en prosess for å fjerne skitt, mose, alger og annet organisk materiale fra taket ditt. Dette kan gjøres enten manuelt med kost og børste, eller med høytrykksspyler. Det er viktig å bruke riktig metode og utstyr for å unngå å skade taksteinen.
Forskjellen mellom vasket og uvasket takstein som en del av utvendig takvask

Fordeler med utvendig takvask:

Å ta regelmessig takvask på ditt hus er ikke bare for moro skyld! Her er fire grunner til å ta takvask av ditt tak:

Fjerner mose

Fjerner skitt, mose, alger og annet organisk materiale

Forhindrer lekkasjer

Ved takvask kan påbegynte skader på taket oppdages raskere

Lenger levetid

Ved å fjerne mose som gror gjennom taksteinen

Forbedret utseende

En takvask sørger for at taket ditt ser helt nytt og pent ut

Hvordan velge riktig metode for takvask utvendig:

Den beste metoden for takvask utvendig avhenger av typen takstein du har, takets hellingsgrad og hvor skittent taket er.

Manuell vask:
Passer for små tak med lite skitt.
Høytrykksspyler: Passer for store tak med mye skitt. Det er viktig å bruke riktig trykk og dyse for å unngå å skade taksteinen.

Fjerne mose på tak:

Mose på taket kan være et problem, da det kan føre til lekkasjer og redusere takets levetid. Det er derfor viktig å fjerne mose regelmessig. Dette kan gjøres enten manuelt med kost og skrape, eller med mosefjerner, algefjerner eller andre vaskemidler for tak.

Takvask middel:

Det finnes et bredt utvalg av takvaskmidler på markedet. Det er viktig å velge et middel som passer til typen takstein du har. Du kan finne mer informasjon om takvaskmidler hos din lokale faghandel om du ønsker å utføre takvask selv. Vi har også en lokal forhandler her i av et vaskemiddel her i Moss som vi anbefaler til takvask.

Takvask firma:

Hvis du ikke ønsker å vaske taket selv, kan du kontakte et profesjonelt takvaskfirma. De har det nødvendige utstyret og kunnskapen for å gjøre en grundig jobb. Rygge eiendomsservice har takvask og vedlikehold for både private og næringseiendommer i Østfold. Kontakt oss for gratis befaring.

Takfornying:

Hvis taket ditt er gammelt og slitt, kan det være aktuelt med takfornying. Dette innebærer at taksteinen blir byttet ut med ny. Takfornying er en stor investering, men det kan være en god løsning hvis taket ditt er i dårlig stand.

Rens av takrenner: En viktig del av takvasken!

Når du fjerner mose fra taket ditt, er det viktig å ikke glemme takrennene. Takrenner spiller en viktig rolle i å lede regnvann bort fra huset ditt, og hvis de er tilstoppet av mose og annet rusk, kan det føre til vannskader på taket, veggene og fundamentet.
rens av takrenner
 

Hvorfor er det viktig å rense takrennene?

 • Forhindrer vannskader: Tilstoppede takrenner kan føre til at vann samler seg ved taket ditt, noe som kan føre til lekkasjer og råte.

 • Beskytter fasaden: Vann som renner over takrennene kan føre til skader på fasaden din.

 • Forhindrer isdannelse: Om vinteren kan isdannelse i takrennene føre til at de løsner fra huset ditt og faller ned på bakken, noe som kan være farlig for personer og gjenstander nedenfor.

Hvordan rense takrennene:

 • Fjern synlig rusk: Bruk en hånd eller en rive til å fjerne synlig rusk, for eksempel blader, kvister og mose, fra takrennene.

 • Skyll takrennene: Spyl takrennene med en hageslange for å fjerne rusk som sitter fast.

 • Rengjør nedløpene: Fjern lokkene fra nedløpene og bruk en slange eller en børste til å fjerne rusk som sitter fast.

 • Sjekk for hull og sprekker: Inspiser takrennene for hull og sprekker. Disse kan repareres med fugemasse eller tetningsmasse.

 • Beskytt mot mose i fremtiden: Du kan forhindre at mose vokser i takrennene dine ved å installere mosebeskyttere eller ved å behandle dem med et mosefjernermiddel.

Når bør du rense takrennene?

Det er lurt å rense takrennene dine minst to ganger i året, en gang om våren og en gang om høsten. Du bør også rense dem oftere hvis du bor i et område med mye trær eller hvis du har hatt mye regn eller snø.

Pris på takvask

Prisen på takvask varierer avhengig av størrelsen på taket, typen tak og hvor skittent taket er. Du kan få et gratis pristilbud fra oss i Rygge Eiendomservice på profesjonell takvask.
Takvask av takstein
 

Tips for takvask:

 • Det er best å vaske taket når det er tørt og varmt vær.

 • Unngå å vaske taket i direkte sollys, da dette kan føre til at vannflekker dannes.

 • Bruk riktig sikkerhetsutstyr, for eksempel vernebriller, hansker og støvler.

 • Vær forsiktig når du går på taket, da det kan være glatt.

 • Hvis du er usikker på hvordan du skal vaske taket ditt, kan du kontakte en profesjonell takvasker.

Regelmessig takvask er en god investering som kan spare deg for penger i det lange løp.

Rengjøring og impregnering av tak: Hvorfor bruke en profesjonell aktør?

Rengjøring og impregnering av tak er en viktig del av vedlikeholdet av huset ditt. Det kan bidra til å forlenge levetiden til taket, forhindre lekkasjer og forbedre utseendet på huset ditt. Men det kan være en vanskelig og tidkrevende oppgave å gjøre det selv.

Her er noen av fordelene med å bruke en profesjonell aktør for rengjøring og impregnering av tak:

 • Erfaring og ekspertise: Profesjonelle aktører har lang erfaring med rengjøring og impregnering av alle typer tak. De vet hvilke produkter og metoder som skal brukes for å få best mulig resultat.

 • Riktig utstyr: De har alt det nødvendige utstyret for å gjøre jobben riktig, inkludert høytrykksspylere, stiger og sikkerhetsutstyr.

 • Effektivitet: De kan gjøre jobben raskt og effektivt, slik at du slipper å bruke tid og krefter på det selv.

 • Garanti: De fleste profesjonelle aktører tilbyr garanti på arbeidet sitt, slik at du kan være trygg på at du får et godt resultat.

 • Sikkerhet: Rengjøring og impregnering av tak kan være en farlig oppgave, spesielt hvis du ikke har riktig utstyr og erfaring. Profesjonelle aktører er trent i å utføre arbeidet på en sikker måte.

I tillegg til disse fordelene, kan en profesjonell aktør også:

 • Gi deg råd om hvordan du kan ta vare på taket ditt på best mulig måte.

 • Hjelpe deg med å velge riktig type impregneringsmiddel for taket ditt.

 • Utføre andre takrelaterte oppgaver, for eksempel reparasjon av takstein og montering av takrenner.

Ved å bruke en profesjonell aktør for rengjøring og impregnering av tak, kan du være trygg på at du får et godt resultat og at taket ditt er godt ivaretatt.

Takvask i Moss og omegn:
Vi tilbyr takvask i disse områdene: Rygge, Råde, Moss, Våler, Son, Vestby, Fredrikstad, Sarpsborg, Halden og Indre Østfold.
Har du et tak du vil vi skal se på er det bare å ta kontakt med oss.

Vær og vind for takvask

Når du vasker taket er det en fordel at det er tørt og noen plussgrader. Det kan også være en fordel at det ikke blåser alt for mye når høyttrykkspyleren skal brukes. Utenom dette er det stort sett fritt frem for å gå i gang med jobben.

Vær og vind for takvask:

 • Tørt: Det er en fordel at taket er tørt når det er tid for takvask. Fukt kan føre til at skitt og mose fester seg bedre til taksteinen, og det kan også gjøre det vanskeligere å fjerne dem.

 • Varmt: Varmt vær er ideelt for takvask. Solen hjelper til med å tørke taket raskt, og det gjør det også mer behagelig for deg å jobbe.

 • Vindstille: Vind kan gjøre det vanskelig å kontrollere høytrykksspyleren og kan også blåse skitt og mose tilbake på taket. Det er derfor best å unngå takvask når det er mye vind.

 • Overskyet: Direkte sollys kan føre til at vannflekker dannes på taket. Det er derfor best å vaske taket når det er overskyet, eller tidlig om morgenen eller sent på kvelden når solen ikke er så sterk.

Husk at du alltid bør følge instruksjonene fra produsenten av takvaskemiddelet du bruker.

Unngå skader ved takvask:

Takvask kan være en effektiv måte å fjerne skitt, mose og annet rusk fra taket ditt på, men det er viktig å gjøre det riktig for å unngå skader. Her er noen tips for hvordan vi anbefaler å gjøre det om du ønker å vaske taket selv:

Før du starter:

 • Sjekk værmeldingen: Unngå å vaske taket i direkte sollys, sterk vind eller regn.

 • Velg riktig utstyr: Bruk en høytrykksspyler med riktig trykk for taksteinen din. For høytrykk kan skade taksteinen.

 • Beskytt omgivelsene: Dekk til planter, blomster og møbler under taket med presenninger.

 • Fjern løst rusk: Bruk en kost eller rive for å fjerne løv, kvister og annet rusk fra taket før du starter å vaske.

Under vasken:

 • Start med et lavt trykk: Øk trykket gradvis til du finner en innstilling som fjerner skitt og mose effektivt uten å skade taksteinen.

 • Hold riktig avstand: Hold høytrykksspyleren i en avstand på 30-50 cm fra taksteinen.

 • Vask i retning av takhellingen: Dette vil forhindre at vann renner under taksteinene.

 • Unngå å vaske skjøtene: Skjøtene mellom taksteinene er mer skjøre enn taksteinene selv og kan lett bli skadet av høytrykk.

 • Vær forsiktig på glatte overflater: Vær forsiktig når du går på taket, da det kan være glatt når det er vått.

Etter vasken:

 • Fjern alt rusk: Bruk en kost eller rive for å fjerne alt rusk fra taket og nedløpene.

 • Kontroller for skader: Inspiser taket for eventuelle skader etter at du har vasket det. Reparer skader umiddelbart for å forhindre lekkasjer.

I tillegg til disse tipsene, er det viktig å:

 • Bruke riktig takvaskemiddel: Velg et takvaskemiddel som er egnet for typen takstein du har.

 • Følg instruksjonene fra produsenten av takvaskemiddelet nøye.

 • Kontakt en profesjonell hvis du er usikker på noe.

Ved å følge disse tipsene kan du unngå skader på taket ditt når du vasker det.

Husk at det alltid er bedre å være forsiktig enn å ta sjanser.

Kontakt oss

Takvask

Vi hjelper deg med

Takvask

Er det en stund siden du vasket taket sist eller har du kanskje aldri gjort det? Takvask forlenger levetiden på taket og gjør huset pent å se på. Ved takvask vaskes også takrenner og om ønskelig kan vegger og fasade også vaskes. Kontakt oss for befaring så gir vi deg et uforpliktende tilbud på takvask.

BESTILL VARMEPUMPESERVICE

Fyll ut skjemaet også tar vi kontakt fortløpende.

Kontaktinfo